Branschinformation

TEATER • SHOW • MUSIKAL • EVENT • MÖTESVERKSAMHET • BROADCAST

Branschinformation


Här hittar du information om branschen.

Länkar till organisationer och tips om mässor och utställningar osv.

Nordens ledande mässa inom upplevelseteknik 

LLB Expo 10-12 maj 2022


En mässa för alla verksamma aktörer inom ljud, ljus, video, scen, rigging, AV och konferensteknik.

LLB Expo är den självklara mötesplatsen där branschen  samlas för inspiration, upplevelser och energi. En arena där det senaste inom upplevelseteknik, utrustning inom ljud, ljus, video, scen, riggning, AV och konferensteknik presenteras. Den givna mötesplatsen för att att bredda sin kunskap och skapa ett större nätverk, utvecklas och se nya produkter.


Här visas vilka tekniska lösningar som är tillgängliga, hur studios och konferenslokaler ska utformas, hur framgångsrika fysiska och digitala möten och event skapas och hur unika mötesupplevelser förverkligas. 


Mötespunkten för AV-branschen

Monitor Roadshow


På Monitor Roadshow samlas några av de främsta tillverkarna och distributörerna från AV-branschen för att visa sina senaste produkter, lösningar och tjänster. Skaffa kunskap och prova på den senaste tekniken i en tyst miljö bland andra kollegor i din bransch. Våra utställare tar med sig ett brett utbud av produkter till bordet och vi är säkra på att det finns något där för dig.


FIRA Barcelona, Gran Vía
1-4 February 2022

ISE 2022


Integrated Systems Europe is the world’s leading AV and systems integration exhibition. ISE 2022 will showcase the world’s leading technology innovators and solutions providers. Plus, 5 days of inspiring conferences, events and experiences.


LLB - branschorganisation för företag inom upplevelseteknik

LLB är en branschorganisation för i Sverige verksamma företag som tillhandahåller professionell utrustning och tjänster inom områdena audio, video, ljus-, scen- och konferensteknik, multimedia samt musikinstrument.Scen & Film

Fackförbundet Scen & Film - för dig som arbetar med scen, film eller tv.
Musikerförbundet

fackförbundet för professionella musiker och artister

Bullen Awards


Bullen Awards är en utmärkelse som delas ut till framstående personer verksamma inom underhållningsteknik. Syftet med priset är att lyfta fram kunnandet och engagemanget hos alla dem som arbetar bakom scenen och skapar dess magi.

Utmärkelsen är instiftad till minne av Pontus “Bullen” Lagerbielke (1964-2015) och vill hedra Bullens gärning som framstående och ständigt nyfiken ljusdesigner. Förutom att vara skicklig och innovativ i sitt yrke var Bullen en god mentor som lyfte fram yngre kollegor.

Utmärkelsen delas ut i samarbete med branschorganisationen LLB.

Priset delas ut i två kategorier: 

  • Bullen Lifetime Achievement Award
  • Bullen Visionary Award


Mer info om Bullen Awards hittar du på www.bullenawards.comLLB Awards


LLB AwardsLLB Awards delas ut av branschorganisationen LLB och består av 2 stycken utmärkelser. Utmärkelserna delas ut till framstående personer och företag som varit med och skapat, drivit och/eller har gjort något alldeles extra för vår bransch.Den ena utmärkelsen delas ut till en person som har gjort något unikt eller har skapat något unikt. Den andra utmärkelsen går till ett företag i branschen som på ett nytänkande och annorlunda sätt skapat något som sätter vår bransch på kartan. LLB Awards delas ut vartannat år under LLB Expo.


Mer info kommer inom kort.

SoundShape är medlemmar i LLB.